YEP-D (Young Economic Policy Designers) 18-19 Temmuz 2020'de online olarak düzenlendi.

YEP-D, her aşamada farklı türde bir ekonomik sorunu ele alan senaryolar aracılığıyla katılımcılarına gerçek zamanlı politika oluşturma deneyimi sağlamayı amaçlayan 36 saatlik bir ekonomi politikası oluşturma maratonudur. (https://www.yepdworkshop.com/post-yepd-2019/welcome-to-yep-d-workshop-2020).

Farklı üniversitelerden 3., 4. Sınıf ve yüksek lisans öğrencilerinden başvuranlardan seçilen 35 kişi YEP-D'ye katılmaya hak kazandı.

36 saat boyunca (sadece 4 saat uyku molası hariç) kesintisiz devam eden programda katılımcılar 5 gruba bölündü ve her gruba bir ülke verilerek gruplar Şili, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Romanya, Bangladeş olarak ayrıldı.

Ekiplerden, toplamda 5 farklı senaryoyu, grup için belirlenmiş olan ülkeye göre değerlendirip bu ülke özelinde ekonomi politikası yapması istendi.

36 saat boyunca ekipler büyüme, bütçe, ülkenin finansal gelişimleri, firma dinamikleri, para ve maliye politikalarında senaryo özelinde verilen sorunlara çözüm bulmak için farklı ekonomi teorilerinden ve uygulamalarından yararlanarak politikalar oluşturdu.

Her senaryo jüri üyeleri tarafından puanlandı ve 5 senaryonun sonucunda içinde ODTÜ İktisat 3. Sınıf öğrencimiz Ecem Yargıcı'nın bulunduğu ve grup mentorluğunu ODTÜ İktisat yüksek lisans öğrencimiz Çiğdem Ekiz ve ODTÜ İktisat yeni mezun öğrencimiz Caner Toker'in yaptığı Şili ekibi en yüksek puanı alarak birinci oldu.

Son Güncelleme:
01/09/2020 - 09:33